matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
dott90:
sprowadź do postaci iloczynowej: 4sin
4
α+sin
2
2α
23 maj 21:30
Beti:
= 4sin
4
x + (2sinxcosx)
2
= 4sin
4
x + 4sin
2
xcos
2
x = 4sin
2
x(sin
2
x + cos
2
x) = 4sin
2
x
23 maj 21:35