hgh: nie wiem jak tu sie robi ułamek wiec napisze to tak:
1)mam 12! a w mianowniku 11! i mam podzielic to przez 14! i mianowniku mam 9!
2)mam (n+2)! a w mianowniku n!
3)mam (n+1) a w mianowniku (n-1)
4)mam 14 a w mianowniku 12 i to w jednym nawiasie
PROSZE O POMOC

!
21 maj 11:11
Jakub:
12! 14! 12! 9! 12! 9!
------ : ------ = -------- * ----- = ----- * -------------- = itd
11! 9! 11! 14! 9!*10*11 12! *13*14
skracasz na krzyż 9! i 12! i dalej już prosto
(n+2)! n! * (n+1) * (n+2)
------- = ----------------------- = (n+1)*(n+2)
n! n!
21 maj 15:50