Pomóżcie.
Letty: Wykaż że:
| | α | |
2(1 + cosα) − sin2α = 4cos4 |
| |
| | 2 | |
23 maj 19:31
Basia:
2+2cosx−sin2x = 2+2(2cos2(x2) − 1) − (2sinx2*cosx2)2 =
2 + 4cos2(x2) − 2 − 4sin2(x2)*cos2(x2)=
4cos2(x2)*[ 1 − sin2(x2)] =
4cos2(x2)*cos2(x2) = 4cos4(x2)
23 maj 19:36
Eta:
Zastosuj
L=2(1+cosx)−(1−cos
2x)=2(1+cosx) −(1+cosx)(1−cosx)=(1+cosx)(2−1+cosx)=(1+cosx)*(1+cosx) =
| | x | | x | |
=2cos2 |
| *2cos2 |
| =...... |
| | 2 | | 2 | |
23 maj 19:39
Letty: | | x | |
1+cosx = 2cos2 |
| co to jest  skąd sie to wzięło? |
| | 2 | |
23 maj 19:48
Letty: 

?
23 maj 19:53
Eta:
cos2x= 2cos
2x−1
to:
| | x | | x | |
1+cosx= 1+(2cos2 |
| −1)= 2cos2 |
| |
| | 2 | | 2 | |
23 maj 19:55
23 maj 19:57
Letty: a to nie jest tak że jak skracam przez 2 to powinna mi sie ta dwójka przy cosinusie skrócić?
23 maj 20:02