matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Korzystając z własności logarytmów oblicz:
Grant:
a) log
2
24 − log
2
3 = b) log
6
4 + log
6
9 =
log
4
81
c)
=
log
4
3
23 maj 19:29
Maslanek:
https://matematykaszkolna.pl/strona/218.html
23 maj 19:31
Grant:
Z góry dziękuje za pomoc
23 maj 19:31
Basia:
zastosuj prawa działań na logarytmach opisane są tutaj
https://matematykaszkolna.pl/strona/218.html
23 maj 19:31
Eta:
24
a) ..= log
2
= log
2
8 = 3
3
b) ...= log
6
4*9= ....
log
4
3
4
4log
4
3
c) ...=
=
= ...
log
4
3
log
4
3
23 maj 19:31
Maslanek:
Eta dobra dusza
23 maj 19:39
Grant:
dziekuje
23 maj 20:13