proszę o pomoc
marta : oblicz równanie
x 2 +y2 =0 x 2 +y2=9
23 maj 19:00
Basia:
podaj dokładne polecenie, bo równania nie można obliczyć
23 maj 19:11
marta : no właśnie jest takie a może trzeba cos z deltą?
23 maj 19:16
Basia:
podaj polecenie; w żadnej książce nie znajdziesz czegoś takiego jak "oblicz równanie"
żaden nauczyciel też tak nie napisze, ani nie powie
równanie można rozwiązać
a poza tym co to jest: każde równanie oddzielnie; układ równań; czy jeszcze coś innego ?
jak rozwiązać ? w liczbach całkowitych; wymiernych; rzeczywistych; zespolonych ?
23 maj 19:22
marta :
oblicz równanie i to jest w klamrze nic wiecej
23 maj 19:25
marta : układ równan
23 maj 19:27
Basia:
powtarzam po raz trzeci, że równania nie można obliczyć
a jeżeli jest w klamrze to jest to układ równań oczywiście sprzecznych
bo nic nie może równać się i 0, i 9 jako, że 0≠9
inaczej:
x2+y2=0 /*(−1)
x2+y2=9
−x2−y2=0
x2+y2=9
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
0 = 9 sprzeczność
i tyle
23 maj 19:30
onaon: Basia nie cwaniakuj
23 maj 19:30
marta : wiem mi też tak wyszło a ponoć trzeba to obliczyc z delta ale nie wiem jak wymyśl cos bo ja
nie potrafie
23 maj 19:33
Basia:
bo żle napisałaś treść zadania
tam z całą pewnością jest przynajmniej jedno inne równanie
23 maj 19:37
marta : dostałam takie byc może masz racje
23 maj 19:42
picia:
Basia na pewno ma racje
23 maj 19:43