matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany - dobrze zrobione?
eddddi:
Wielomiany: rozwiąż równanie (x
2
+4x+4)(x
2
−3)=0 Δ=0
−b
x=
2a
x=
−4
2
=−2 x
2
−3=0 x
2
=3 /
√
x=
√
3
lub x=−
√
3
23 maj 18:43
Mila:
Tak.
23 maj 18:46