czekam na szybko odpowiedz
Edyta21:

Wiedząc, że k || l, oblicz długości odcinków a i b.
23 maj 18:16
Maslanek: Wykorzystaj twierdzenie Talesa
23 maj 18:17
Edyta21: dzieki
23 maj 18:18
Maslanek: Nie rozumiem problemu

Mówisz dzięki po słowach ot tak rzuconych xd.
23 maj 18:19
Edyta21: tylko o tyle mi chodzilo, dalej zrobie sama
23 maj 18:22
zuza: wie może ktoś jak to obliczyć ?
10 cze 21:29
homar:
18 lis 21:44
homar: proszę rozwiążcie to..:
18 lis 21:46
18 lis 21:47
homar: proszę rozwiążcie to..: kto mi pomoże w rozwiązaniu zadań:
Jeśli ALFA jest kątem ostrym i cos alfa=2/5 (dwie piąte,nie wiem jak pisze się ułamki zwykłe

)
Pole większego z nich jest równe 20cm
2.Zatem pole mniejszego wielokąta jest równe....?
19 lis 15:07
homar: proszę rozwiążcie to..: 2)Bok rombu ma długość 4cm,a kąt ostry ma miarę 450.Pole rombu jest równe?
19 lis 15:09
homar: proszę rozwiążcie to..: 3)Równanie X3−x2+2x−2=0
Czy są tu pierwiastki,jeśli tak to ile?
19 lis 15:12
19 lis 15:12
homar: proszę rozwiążcie to..: 4)Zktórych boków można zbudować trójkąt
a)3,4,5,
b)2,3,4
c)1,5,9
d)7,12,3
19 lis 15:13
irena_1: O co chodzi w tym 1) ?
x3−x2+2x−2=0
x2(x−1)+2(x−1)=0
(x−1)(x2+2)=0
x−1=0 lub x2+2=0
x=1
To jedyny pierwiastek, bo x2+2 ≥ 2
19 lis 15:14
irena_1: a)
3, 4, 5 można
b)
2, 3, 4 można
c)
1+5<9 nie można
d)
7+3<12 nie można
19 lis 15:15
homar: proszę rozwiążcie to..: W trójkącie prostokątnym stosunek długości przyprostokątnych wynosi 2:3.Oblicz stosunek
długości odcinków,na które dzieli przeciwprostokątną tego trójkąta wysokość poprowadzona z
wierzchołka kąta prostego
19 lis 15:16
homar: proszę rozwiążcie to..: irenko nie wiem jak napisać ułamek zwykły więc w nawiasie opisałam go
19 lis 15:18
homar: proszę rozwiążcie to..: BAAAAAARDZO DZIĘKUJĘ za pomoc...Mam jeszcze kilka zadań ale najpierw pomęczę się sama,jeśli nie
dam rady to znów poproszę o pomoc...
19 lis 15:23
irena_1: a=2x
b=3x
h− wysokość opuszczona na przeciwprostokątną
19 lis 15:27
irena_1: | | 2 | |
Napisałeś, że cos α = |
| , ale co trzeba obliczyć? |
| | 5 | |
19 lis 15:28
irena_1: A o co chodzi z tym mniejszym i większym (pola...) ?
19 lis 15:28
homar: proszę rozwiążcie to..: o...nie weszło mi całe zadanie...Dopisuję więc:
jeśli alfa jest kątem ostrym i cos alfa=dwie piąte,to sin alfa jest równy:
a)80cm2
b)5cm2
c)1,25cm2
d)320cm2
tak brzmi całość...
19 lis 16:09
homar: proszę rozwiążcie to..: Zad.12
Dane są wielomiany:w(x)=2x3+3x2−4 i p(x)=x−1.Oblicz w(x)*p(x) i podaj stopień nowo
otrzymanego wielomianu.
19 lis 16:30
homar: proszę rozwiążcie to..: zad 13.
Rozłóż wielomian w(x)=x3−2x2−4x+8 na czynniki...
19 lis 16:38
homar: proszę rozwiążcie to..: zad 14
Ramiętr ojkąta równoramiennego jest o 2 dłuższe od jego wysokości.Wyznacz długość ramienia
trójkąta wiedząc,że jego podstawa ma długość 4√2
19 lis 16:41
homar: proszę rozwiążcie to..: proszę pomóżcie mi zaliczyć matmę,a to moja kula u nogi...jesli ktoś z was umie rozwiązać
powyższe zadania będę bardzo wdzięczna...
20 lis 21:05