Wzór ogólny funkcji kwadratowej
Diego662: Wyznacz wzór ogólny funkcji kwadratowej f, wiedząc, że funkcja ma dwa miejsca zerowe x1 oraz
f(0)= −6
23 maj 17:57
Diego662: up
23 maj 19:36
Maslanek: ...
f(x) = a(x−x1)(x+6).
Wymnóż
23 maj 19:36
Diego662: A co zrobić z x1?
23 maj 19:51
Maslanek: Wymnożyć...
23 maj 19:52
picia:
@Maslanek z tego co rozumiem to dla x= 0, wartosc funkcji wynosi −6. to czemu to podstawiles
pod wzor na postac iloczynowa?
23 maj 19:57
Maslanek: ... true

Eksploatacja surowca zwanego energią myślową dobiega powoli końca. Złoża jego w rudzie mózgowej
szybko wyczerpują się także idiotyzm jest czymś normalnym...

Chyba pora dać sobie spokój xd
23 maj 20:00
picia: 
hehe
to zadanie w ogole jakies glupie. ma dwa msc zerowe x
1? nie wiem co to znaczy.
23 maj 20:01
Maslanek: Jedno podwójne miejsce zerowe?

Kierowałem się tym, że ma DWA miejsca zerowe x
1 ORAZ coś

. Dlatego rzuciłem tylko okiem xd
23 maj 20:02
picia: jedno podwojne to powinno byc x
0. tak mi sie przynajmniej zdaje

.
23 maj 20:05
Maslanek: Oznaczenia nie są ważne

Może być nawet x
Konstantynopolitańczykowianeczka. Tak by było ładnie
23 maj 20:06
picia: powinni to wprowadzic
23 maj 20:07
Maslanek: Patent były dobry na odstraszenie
23 maj 20:09
23 maj 20:15
picia:
mysle ze tam sa podane te msc zerowe ale tego nie widac.
23 maj 20:18
Diego662: Bardzo możliwe, więc sorry za zabrany czas
23 maj 20:19
Diego662: Podstawmy więc za x1 przykładowo cyfrę 2.
Jak to obliczyć?
23 maj 22:08
Diego662: up
23 maj 22:40