Wyznacz prawdziwość torżsamości trygonometrycznych
Kasia : Wyznacz prawdziwość torżsamości trygonometrycznych :
| | 2 | |
(1+2tgx)(2+tgx)=5 tgx + |
| |
| | cos2x | |
23 maj 14:34
Basia:
L = 2 + tgx + 4tgx + 2tg
2x = 5tgx + 2(1+tg
2x) =
| | sin2x | | cos2x+sin2x | |
5tgx + 2(1+ |
| ) = 5tgx +2* |
| = ..... |
| | cos2x | | cos2x | |
23 maj 14:42
Kasia : i co dalej ?
23 maj 14:44
Basia:
cos2x + sin2x = ................ ile ?
23 maj 14:48
Kasia : No właśnie ile ? nie jestem taka mądra jak ty
23 maj 14:51
23 maj 14:52