matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz prawdziwość torżsamości trygonometrycznych :
Kasia :
Wyznacz prawdziwość torżsamości trygonometrycznych :
1+tg
4
x
= tg
2
x
tg
2
x+ctg
2
x
23 maj 14:18
Artur z miasta Neptuna:
cos
4
+ sin
4
1+tg
4
=
cos
4
sin
4
+ cos
4
tg
2
+ ctg
2
=
sin
2
cos
2
1
sin
2
cos
2
sin
2
L =
*
=
= tg
2
= P
cos
4
1
cos
2
23 maj 14:26
Kasia :
Nie rozumiem
23 maj 14:36
Basia:
1
podstaw za ctgx =
i policz
tgx
1+tg
4
x
L =
= ....
1
tg
2
x+
tg
2
x
23 maj 15:21