pomocy
niunia: napisz wzór prostej równoległesj do prostej y=−3x+1 i przEchodzącej przez punkt K=(3,−2).
23 maj 12:42
23 maj 12:45
23 maj 12:45
niunia: ok,dzieki
23 maj 12:49
niunia: to bedzie y=−3x+8 ?tak mi wyszło,chyba ze cos spierdzieliłam:(
23 maj 12:53
picia: y= −3x+7
23 maj 12:58
niunia: no tak a ja zamiast 3*3 to zrobiłam 2*3 dzięki
23 maj 13:01
niunia: napisz równanie prostej prostopadłej do y=−3x−4 i przechodzacej przez dany punkt C=(6,1)
23 maj 13:04
picia: podobnie,tylko nie a1=a2, tylko a1*a2= −1
23 maj 13:05