zbiory
kwadrat: Który z podanych zbiorów jest zbiorem dwuelementowym a który jest zbiorem pustym?
A−zbiór liczb rzeczywistych których kwadrat jest równy 8
B− zbiór liczb rzeczywistych których sześcian jest równy 8
C−zbiór liczb wymiernych których kwadrat jest równy 9
D− zbiór liczb całkowitych których sześcian jest równy 9
23 maj 00:53
manhattan: C: 3 i −3 ,|C|=2
23 maj 00:57
manhattan: analogicznie mozna A: 2√2 i −2√2 ,|A|=2
23 maj 00:59
kwadrat: w c są wymierne
23 maj 01:03
manhattan: 3 jest liczba wymierną : >
23 maj 01:04
manhattan: B i D to zbiory puste oczywiście
23 maj 01:06
Basia:
23 = 8 o ile się nie mylę; B nie jest zbiorem pustym
23 maj 15:54
Angel: ale B ma jedno rozwiazanie
24 wrz 23:11
RedDevil: Zbiory A i C to zbiory dwuelementowe, zbiór D to zbiór pusty, a zbiór B nie należy do żadnego z
tych zbiorów.
29 wrz 08:52
SZYMON: A∪B A=(3,4,5) B=(1,2,3)
7 sty 16:42
5-latek: AUB={1,2,3,4,5 }
7 sty 16:46