Zbiór 3 zadań
Near: Zadanie 1
Oblicz :
(sin 60 stopni + cos 60 stopni) do kwadratu
zadanie 2.
Dla pewnego kąta ostrego zachodzi (sin alfa + cos alfa)kwadrat=1,2
Oblicz sin alfa +cos alfa
Zadanie 3.
Przyprostokątne trójkąta prostokątnego mają długość 10 cm i 2.5 cm.Oblicz wartość wszystkich
funkcji trygonometrycznych kąta ostrego
22 maj 23:23
Aga1.: 1)
(sinα+cosα)
2=sin
2α+cos
2α+2sinαcosα=1+2sinαcosα
Gdy α=60
0
23 maj 14:16
Kasia Kosakowska kl V c : (sinα+cosα)2=sin2α+cos2α+2sinαcosα=1+2sinαcosα
Gdy α=600
√3
1+2sin600cos600=1+
2
23 maj 14:50
23 maj 15:38