Do najprostszej postaci
jm: Doprowadź do najprostszej postaci:
3√40 + 3√135=
23√375 + 3√24=
√0,272√3=
√3 + 1√3=
√20 + √120=
3√3−3√23√6=
22 maj 23:21
ManFanUtd: 3√5*8 +
3√5*27 =
3√5*
3√8 +
3√5 *
3√27 =
3√5*2 +
3√5*3 = 2
3√5+3
3√5
=5
3√5
doba dupa, nie mam do tego głowy, za dużo alko, mam nadzieję że chociaż tego nie zepsułem, a
jeśli to dobrze to reszte na wzór tego...
23 maj 01:45
ManFanUtd: 23√3*125 + 3√8*3 = 23√3* 3√125 + 3√3 * 3√8 = 23√3*5 + 3√3*2 = 103√3+23√3 =
123√3
23 maj 01:49
23 maj 01:49
ManFanUtd: | | √3 | | 3√3 | | √3 | | 4√3 | |
= √3 + |
| = |
| + |
| = |
| |
| | 3 | | 3 | | 3 | | 3 | |
23 maj 01:51