bb
ANULKA: dla jakich wartosci parametrow p i q wielomiany W(x)=px(x+3)+q(x+1)−6x
2 oraz V(x)=−3x
2+4x−5
sa rowne
22 maj 22:15
ANULKA: umie ktos
22 maj 22:24
123: W(x) = px(x+3) + q(x+1) − 6x2
W(x) = px2 + 3px + qx + q − 6x2
W(x) = px2 − 6x2 + 3px + qx + q
W(x) = (p − 6)x2 + (3p + q)x + q
V(x) = −3x2 + 4x − 5
Jeśli są równe to współczynniki przy odpowiednich potęgach są równe, a więc:
p − 6 = −3 ⇒ p = 3
q = −5
22 maj 22:24
ANULKA: dziekuue ci bardzo juz to naet skumalam
22 maj 22:36
Jacek: Hejjo, 15 lat, doswiadczenie na 17 lat
29 sty 15:58