matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Odległość punktu P od prostej k
Jakub:
Wyznacz odległość punktu P od prostej k a) P=(−2,7) y=2x−1 b) P=(−3,6) 2x−6y−2=0 c) P=(0,0) −x−y+2=0 Dziękuję za pomoc
22 maj 19:44
Krzysiek:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1249.html
22 maj 19:49