matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąz równanie
Basiab:
Rozwiąż równanie 3x
4
− 6x
3
− 12x
2
= 0
22 maj 18:28
Basia:
wyłącz 3x
2
przed nawias
22 maj 18:29
Valujew:
x
2
(3x
2
−6x −12) = 0 z tego wynika ze x=0 3x
2
−6x −12 = 0 delta i masz
22 maj 18:29