matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiaz Równanie
Valujew:
4*5
x
2
=125*2
x
2
−
1
4
2
x
22 maj 18:19
Basia:
2
2
*5
x
2
= 5
3
*2
x
2
−1
/:2
2
*5
3
5
x
2
2
x
2
−1
=
5
3
2
2
5
x
2
−3
= 2
x
2
−3
a to jest możliwe ⇔ x
2
−3 = 0 dokończ sobie
22 maj 18:29