matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozłóż wielomian na czynniki max
Basiab:
Rozłóż wielomian na czynniki w(x)=4x5−x3−4x2+1
22 maj 18:03
Basia:
W(x) = 4x
2
(x
3
−1) − (x
3
−1) = (x
3
−1)(4x
2
−1) = .... dalej walcz sama
22 maj 18:05