matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
BLS:
1
1
wiedząc, że m +
= 8 i m≠0 oblicz m
2
+
m
m
2
22 maj 17:57
Godzio:
Podnieś do kwadratu obustronnie (pamiętaj, (a + b)
2
= a
2
+ 2ab + b
2
)
22 maj 17:59
Mila:
1
1
m
2
+
=(m+
)
2
−2=8
2
−2=...
m
2
m
22 maj 18:04