matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz w (-3)
Basiab:
Oblicz W(−3) jeśli W(x)=x
4
− 2x
3
+ 1
22 maj 17:48
Ajtek:
Podstaw w miejsce x −3
, o tak: W(−3)=(−3)
4
−2(−3)
3
+1=....
22 maj 17:51
Basiab:
Rozłóż wielomian na czynniki w(x)=4x
5
−x
3
−4x
2
+1
22 maj 18:01