Jak to najlatwiej zroibc/ i jakies wytlumaczenie?
Daww: Jak to najlatwiej zrobić?
22 maj 16:13
Patronus: Sprowadzić do wspólnego mianownika − czyli 3(x+2) i dodać ułamki
22 maj 16:16
Daww: czyli 2 nad 3(x+2)?
To calkiem latwe bo mamy teraz takie rzeczy na powtorzeniu, i moze byc kartkowa a ja tego nie
rozumiem zbytnio moglby ktos napisac, albo dac link gdzie jest ladnie opisane to wszystko?
22 maj 16:21
pytający: | 1 | | 1 | | 3 | | x+2 | | 3+x+2 | | x+5 | |
| + |
| = |
| + |
| = |
| = |
| |
| x+2 | | 3 | | 3*(x+2) | | 3*(x+2) | | 3*(x+2) | | 3(x+2) | |
22 maj 16:41
Daww: Oke oke, ale moze mi ktos wytlumaczyc jakas regule jak i co? zeby sie nie pomylic i dobrze
rozwiązać.
22 maj 17:38
Daww: moglby ktos?
23 maj 17:34