matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja i jej własności.
Agna:
√
x
2
−6x+9
Naszkicuj wykres funkcji opisanej wzorem f(x)=
. Omów własności tej
2x−6
fukncji.
22 maj 15:51
Basia:
wskazówka: x
2
−6x+9 = (x−3)
2
√
x
2
−6x+9
=
√
(x−3)
2
= |x−3| 2x−6 = 2(x−3)
22 maj 16:13
Mila:
|x−3|
f(x)=
⋀x≠3
2(x−3)
dokończ
23 maj 16:18