wartości i wektory własne
Aska: 1. Znajdź wartości i wektory własne operatora różniczkowania na R[x]n
2. Znajdź wartości i wektory własne przekształcenia liniowego T: Cn →cn zadanego na bazie
{e1,e2,...,en) następujaco:
T(e1)=e2, T(e2)=e3, ..., T(en−1=en, T(en)=e1
3.Udowodnij, że dla macierzy A∊Mn(k) oraz dowolnego α∊k nastepujacy zbiór
~nadV ={V∊kn; istnieje l∊n(A − αIn)lv = 0} jest podprzestrzenią A−niezamienniczą przestrzeni
kn (tzn dla dowolnego v∊~nad Vα mamy Av ∊~nad Vα).
kiedy ~nad Vα ≠{ 0}?
22 maj 12:55
Aska: wie ktos?
22 maj 14:48
Aska:
23 maj 13:46
Aska: hmm
25 maj 16:25
Aska: do dzis dnia nie moge tego rozgryzc

Jest tu jakis hardcore?
3 cze 22:36
Aska: ...
4 cze 17:07