matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
end
end:
Dla pewnych liczb naturalnych e i f średnia arytmetyczna liczb 3,9,4,11,7,8,5,e,f wynosi 6, a mediana jest równa 7. Znajdź wartości e i f.
3+9+4+11+7+8+5+e+f
=6
9
47+e+f
=6 /*9
9
47+e+f=54 e+f=7 i nie wiem co dalej z tym zrobić
21 maj 22:26
picia:
a mediane podali po nic?
21 maj 22:31
end:
7+e=7 lub 7+f=7 e=0 f+0
21 maj 22:39
picia:
no
jedno 0 a drugie 7
21 maj 22:42
end:
dziekuje
21 maj 22:45
picia:
21 maj 22:45