Prosze o pomoc
aaab: Wiem ze to jest pewnie banalnie proste ale prosze o pomoc. Wykaz ze cos45stopni= pierwiastek z
2 przez 2
21 maj 21:11
Beti:

d = a
√2 − przekątna kwadratu
| | a | | a | | 1 | | √2 | |
cos45o = (z def.) = |
| = |
| = |
| = |
| |
| | d | | a√2 | | √2 | | 2 | |
21 maj 21:15
aaab: Dziekuje

A dla tg 30 stopni = pierwiastek z 3 przez 3.?
21 maj 21:22
Maslanek: Mhm
21 maj 21:25
Beti:
| | | | | | a | | 2 | | 1 | |
tg30o = |
| = |
| = |
| * |
| = |
| = |
| | h | | | | 2 | | a√3 | | √3 | |
21 maj 21:27
aaab: Dziękuje bardzo
21 maj 21:34
Beti: na zdrowie
21 maj 21:42
21 maj 21:44