Logarytmy i zadania z tych zakresów
Grant: Oblicz:
log
55,
log
3√10,
log
√1000
gdyby chciał ktoś pomóc w rozwiązaniu z góry dziękuje
21 maj 20:52
Maslanek: 1
2

1/3
3/2
21 maj 20:56
Grant: nie do konca czytelna jest dla mnie ta odpowiedz

po kolei wyniki to są?
21 maj 20:57
Maslanek: Tak
21 maj 20:58
Maslanek: Sorry... W drugim −2
21 maj 20:59
Grant: a jak to sie obliczało? nie pamietam tego juz ale bylo chyba prosto...
21 maj 21:49
Basiek: log5 5=x
5x=5 => x=1
Wszystkie tak....
21 maj 21:51
podkowa: w trzecim przykładzie −1/3
21 maj 21:51
Maslanek: A skąd Ty wiesz co tam w ogóle jest?
21 maj 21:54
Maslanek: | | log216 | |
Jeśli to |
| , to wynik to 2/3.  |
| | 6 | |
21 maj 21:54
podkowa: że ja?
21 maj 21:55
Basiek: Na pewnie nie ja.
21 maj 21:55
podkowa: obstawiam ,że to log o podstawie 216
21 maj 21:55
Maslanek: No tak. To by nie było głupie

Geo nauczone (albo raczej poczytane...) − pora na tłumaczenie prezentacji
21 maj 22:00
Maslanek: ruch jednostajnie przyspieszony prostoliniowy − uniformément accéléré le mouvement rectiligne
Ta... fajnie
21 maj 22:03
Basiek: Pora na serial.

Wakacje to piękna rzecz.

Powodzenia z franc., jeszcze w międzyczasie
możesz mi napisać, czy to trudny język, bo zamierzam, jakiś sobie wybrać i się uczyć
21 maj 22:03
Maslanek: Rosyjskiego się ucz.
Ja chce gabariś paruski
21 maj 22:04
Basiek: Włoski, hiszpański− coś bardziej z tego.
A teraz − serial.

Znów spóźniona.
21 maj 22:07
Grant: a pokazał by ktoś rozwiązanie na przykładzie jakiegoś? wolał bym metodę rozwiązywania niż sam
wynik...jeden zobaczę resztę postaram się zrobić sam. Dzięki!
23 maj 17:37
Grant: Pomoże ktoś w samym rozwiązaniu? Chociaż jednego...żeby można było ruszyć z resztą
23 maj 18:58