Rozwiąż równanie
gregory: 4x + 1 = √3(x + 10)
26 kwi 16:40
gregory: próbowałem to podzielić obustronnie przez (x+10) lecz nie wiem co dalej.
Jeżeli ktoś pokieruje mnie jak zrobić będe wdzięczny
26 kwi 16:41
Michał Szczotka:): ok to ja chce
26 kwi 16:42
Michał Szczotka:): 4x+1=
√3x+10
√3
4x−
√3x=10
√3−1
wiesz co dalej

?
26 kwi 16:43
Ala: 4x+1=x
√3+10
√3
4x−x
√3=10
√3−1
x(4−
√3=10
√3−1
26 kwi 16:44
Michał Szczotka:): Ala nie umiesz sie bawić
26 kwi 16:44
Ala: poprostu jak pisalam to nie bylo jeszcze twojego postu
26 kwi 16:46