matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz a1.
Claudia1310:
−
√
3
3
W ciągu geometrycznym an dane są a2=
i a3= −
2
2
21 maj 19:55
podkowa:
a3/a2=a2/a1
21 maj 20:02
piotr:
lub a2= pierwiastek (a1 razy a3)
21 maj 22:26
Mila:
3
−
√
3
q=−
:
=
2
2
3
2
3
=
*
=
2
√
3
√
3
a
2
=a
1
*q podstaw za a
2
i q
21 maj 23:27