matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
???
zdesperowana:
wykaż
1 + cosx
sinx
=
sinx
1−cosx
21 maj 17:13
podkowa:
mnożysz na krzyż 1−cos
2
x=sin
2
x z jedynki trygonometrycznej 1−cos
2
x=sin
2
x sin
2
x=sin
2
x L=P
21 maj 17:18