wykresy
seven: Narysować wykresy oraz obliczyć pole pomiędzy krzywymi:
a) y=x3, y=4x
b) y=x2, y=2x+3
21 maj 17:02
Asyy: a) narysuj sobie wykres, z niego widać, że :
| | x4 | |
P1 = 0∫−2 = x3 − 4x = |
| − 2x2 0|−2 = 0 − (−4) = 4
|
| | 4 | |
P
1 = P
2
P
c = P
1 + P
2 = 8 [j
2]
21 maj 17:30
Asyy: tam po całce bez "=" sorki za pomylke
b)
| | x3 | | 32 | |
P = 3∫−1 2x+3 − x2 dx = x2 + 3x − |
| 3|−1 = |
| |
| | 3 | | 3 | |
21 maj 17:39
seven: oj, nic z tego nie rozumiem ...
22 maj 15:22
Artur z miasta Neptuna:
seven −−− to widać olewałeś sobie matmę na studiach ... teraz czeka Ciebie kampania wrześniowa
i nic tylko gratulować
ściągnij sobie książki Skoczylas − Analiza matematyczna I
i się ucz
22 maj 15:44
seven: od tego semestru dopiero mam i nie mieliśmy całek a mam listę zadań i muszę się nauczyć ich
robić więc właśnie się uczę cwaniaczku
23 maj 11:09
seven: pomoże ktoś z wykresem

please
24 maj 18:05
24 maj 18:07
Mila: a) Sewen poszukaj punktów wspólnych obydwu wykresw.
⇔x3−4x =0
narysuj te dwa wykresy, są proste.Asyy wypisał granice całkowania.
B) podobnie jak w a. Może nawet prościej z funkcją kwadratową będzie.
24 maj 18:43
seven: tak właśnie kombinuję coś z kwadratową
24 maj 18:48
Asyy: Dziwne, że każa wam robić takie zadania bez znajomości całek
24 maj 19:21
seven: nie każą,mam listę zadań to próbuję robić coś żeby później nie być w szoku
25 maj 09:37
Basia: no to odpuść sobie; bez znajomości całek te zadania są nierozwiązywalne
chyba, że chcesz robić estymację trapezową i liczyć granice
25 maj 09:39