matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
Hary:
o co tu chodzi
Wielomian P(x)=W(x)−K(x) jest siódmego stopnia oraz W(x)=(2m+1)x
7
−3x
5
+2, K(x)=2x
3
−3x
5
+(m+2)x
7
. Wynika stąd, że liczba m jest różna od a) 3 b) 2 c)1 d)−1
21 maj 16:52
picia:
ojej...
2m+1−(m+2)≠0
21 maj 16:59