matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciagi
Jacob :
2. 3 wyraz ciągu geometrycznego jest równy 75, a 5 117 3/16. Znajdz ten ciąg i napisz wzór na jego ogólny wyraz.
21 maj 16:05
picia:
a
5
=q
2
a
3
21 maj 16:16
Jacob:
1,25 ?
21 maj 19:07
picia:
nie
5
5
q=
lub q= −
4
4
21 maj 19:34