pierwotna funkcji
studentka: Wyznacz taka funkcje pierwotna funkcji:
f(x) = x + 8ex + 9,
która dla x = 0 ma wartść q.
Jakieś wskazówki jak się do tego zabrać?
21 maj 16:02
studentka: wartość q = 9
21 maj 17:58
Patryk: a nie 17 ?
21 maj 18:21
studentka: 9,tak bylo w tresci
21 maj 19:32
Krzysiek: to policz całkę: ∫f(x)dx
i następnie dobierz stałą całkowania tak by dla x=0 wartość całki wynosiła 9
21 maj 19:40
ania: i następnie dobierz stałą całkowania tak by dla x=0 wartość całki wynosiła 9 <− nakierujesz?
wlasnie nie rozumiem tego... kochane calki
21 maj 19:44
Krzysiek: ∫f(x)dx =F(x)+C
i masz wyznaczyć C tak by: F(0)+C=9
21 maj 19:46
ania: aaaaaaaaaaa dzięki wielkie
21 maj 19:54