matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz współczynnik a i b wielomianu
123:
wyznacz współczynnik a i b wielomianu W(x)=2x
3
− 4ax
2
+bx W(−1)=5 w(3)=12
21 maj 14:30
Alkain:
W(−1)=−2−5a−b=5 W(3)=54−36a+3b=12 −7−5a=b 42−36a+3b=0 Podstaw i oblicz
21 maj 14:34