matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zdarzenia
n.:
A, B są zdarzeniami losowymi takimi, że P(A)=0,7 P(B)=0,6 P(A∪B)=0,8. Oblicz P(A∩B).
20 maj 22:48
m.:
skorzystamy ze wzoru P(AuB)=P(A)+P(B) − P(AnB) 0,8=0,7+0,6−P(AnB) P(AnB)=0,5
20 maj 22:59
n.:
dziekuje
20 maj 23:03