a) b3 − 3b + 2b − b = b3−2b = b(b2−2).
| log2135 | log2(27*5) | |||
b) 2a + | − log2(3*5/3) = 2a + | − log25 | ||
| log24 | 2 |
| 3 | log25 | |||
= 2a + | a − | . | ||
| 2 | 2 |
| 49 | ||
log√3 | = log√349 − log√39 = 2log√37 − 2log√33 = 2b − 4 | |
| 9 |
| log2135 | log233*5 | 3log23+log25 | 3a+log25 | |||||
log4135 = | = | = | = | |||||
| log24 | 2 | 2 | 2 |
| 3 | 1 | 5 | 1 | |||||
= 2a + | a + | log25 − log25 = | a − | log25 | ||||
| 2 | 2 | 2 | 2 |
| 49 | ||
Pomyliły mi się literki I do tego | ≠7... ![]() | |
| 9 |