Potęgi i pierwiastki
Lucas: Przedstaw w postaci potęgi ax następujące wyrażenie:
√√5√5√5
20 maj 19:30
Godzio:
√√5√5√5 = √√5√5 * 51/2 = √√5√53/2 = √√5 * 53/4 =
= √√57/4 = √57/8 = 57/16
20 maj 19:34
Eta:
= 51/4*51/8*51/16= 5............=...
20 maj 19:34
Eta:
Pierwsza "5" pod dwoma "daszkami"
druga pod trzema i trzecia pod czterema
20 maj 19:39
Godzio: W sumie tak szybciej

Ja tam lubię zwiedzać
20 maj 19:40
Eta:
Niedługo
wakacje .......... będziesz "zwiedzać"

Pozdrawiam
20 maj 19:44
Godzio:
Eta co do wakacji to nie spieszno mi
wakacje = książki i praca, muszę zarobić sobie w końcu na tego "mercedesa"

I wiesz co,
postanowiłem, że pójdę dodatkowo na UWr, matma ma tam zamawiane więc dostane trochę kasy +
pójdę na poziom A, a że większość już miałem to nie będę mieć problemów z utrzymaniem się,
później ew. zrezygnuje jak będzie za ciężko, ale ogólnie chyba pójdzie jako tako
20 maj 19:46
Lucas: A coś takiego?:
√5√5√5
20 maj 19:47
Maslanek: (5*(5*51/2)1/2)1/2 = 51/2 * 51/4 * 51/8 = 57/8
20 maj 21:17
Eta:
51/2*51/4*51/8= 57/8
20 maj 21:19
Lucas: Dziękuje za pomoc
22 maj 18:04