równanie
Kasia: przedstaw równanie prostej k w postaci ogólnej : k:y=3x−5
20 maj 19:29
dero2005: 3x − y − 5 = 0
20 maj 19:34
Eta:
Ręce opadają
20 maj 19:37
Kasia: Oblicz odległość punktu P(−2,3) od prostej K, jeśli k: 3x+4y+5=0
20 maj 19:49
20 maj 19:51
Kasia: oblicz odległość między prostymi równoległymi k i l jeśli:
y=13x+2 l: y 13x−2
20 maj 20:09
picia: a juz wiesz jak liczyc odleglosc pkt od prostej? to wyznacz punkt na jednej z tych prostych i
policz odleglosc pkt od drugiej prostej.
20 maj 20:12