Sprawdź, czy prawdziwe są następujące tożsamości
Zapotrzebowany: Sprawdź, czy prawdziwe są następujące tożsamości:
(tg2a+1)*cos2a−1=0
20 maj 17:17
Eta:
Po wymnożeniu
L= sin2α+cos2α −1= 1−1=0
L=P
20 maj 17:20
Zapotrzebowany: a można prosić jakoś jaśniej bo za czorta tego nie rozumiem a mam kartkówki do poprawy z matmy
20 maj 17:23
Eta:
| | sin2α | | sin2α | |
L=( |
| +1)*cos2α−1= |
| *cos2α+cos2α−1= |
| | cos2α | | cos2α | |
= sin
2α+cos
2α −1= 1−1=0
20 maj 17:26
Zapotrzebowany: Dzięki wielkie
20 maj 17:30