matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rafal:
kg
m
0,0156m
2
(1201.8
)10
*9,96s
m
3
s
2
η=
= wynik ma wyjść w mPa *s
0,9m
siedzę już kilka godzin i nie mogę obliczyć. Proszę o pomoc
20 maj 16:52
Maslanek:
1
Pa = kg*m/s
2
*
m
2
m
2
* N * s
m
2
*Pa*s
[n] = [
] = [
] = [Pa*s]
m
4
m
2
Cosik brakuje
20 maj 17:03