| m+1 | m+3 | m+9 | ||||
Zadanie1. Wykaż ze dla każdego m ciąg | , | , | jest arytmetyczny. | |||
| 4 | 6 | 12 |
| 2−n | ||
Zadanie2. Dany jest ciąg (an) określony wzorem an=(−1)n * | , n≥1 . Oblicz a2 i | |
| n2 |
| m+3 | m+9 | m+1 | |||
= | + | dla każdego m. Czyli winna wyjść tożsamość. | |||
| 3 | 12 | 4 |
| ||||||||||||||
1. a nie powinno byc ze | jak to oliczyc bo nierozumiem. ![]() | |||||||||||||
| 2 |
| 1 | ||
2. no wiem ale nie jestem pewna wyników, a2=0 a5=8 | | |
| 3 |
a prosilabym jeszcze kogos o wyniki z 2.
| 3 | ||
a5= | ||
| 25 |
c(: