matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Co z czym poskracać?
ws:
Witam co z czym poskracać tutaj:
√
3
8
√
3
*4*
2
P=
2
Wychodzi 8*3=24 ale nie wiem skąd to się wzieło
20 maj 14:34
ws:
pierwiastki z 3 i 2
20 maj 14:40
ws:
?
20 maj 14:41
Asyy:
1
zauważ, że jest dzielone przez 2 czyli mnożymy *
, dzięki czemu czwórki się poskracają.
2
i bedzie 8 *
√
3
*
√
3
= 24
20 maj 14:51