matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dsd
ws:
Dane są długości d1 i d2 przekątnych czworokąta wypłukłego oraz miara kąta między tymi przekątnymi. Oblicz pole czworokąta jeśli : 1) d
1
=10, d
2
=6,α=30
o
d
1
*d
2
*sinα
Jaki jest wzór? Licze wg tego P=
i źle wychodzi
2
20 maj 14:10
Eta:
Właśnie taki wzór
P= 15
20 maj 14:12
ws:
aha już ok coś mi się pomyliło
20 maj 14:24