matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
tryg
weronika:
1+sinx
cosx
=
cosx
1−sinx
20 maj 13:54
Krzysiek:
(1+sinx)cosx
(1+sinx)cosx
(1+sinx)cosx
L=
=
=
cosx * cosx
1−sin
2
x
(1−sin x)(1+sinx)
cosx
=
=P
1−sinx
20 maj 13:57
Ajtek:
A można w ten sposób? Dla cosx≠0 i sinx≠1.
1+sinx
cosx
=
cosx
1−sinx
1−sin
2
x=cos
2
x 1=sin
2
x+cos
2
x czyli prawda.
20 maj 13:59