funkcje wymierne
antek: jak rozwiązać to zadanie− narysować wykres i omówić cechy ( monotoniczność, dziedzina, zbiór
wartości, kiedy przyjmuje wartości dodatnie, a kiedy ujemne, itp.) funkcji y=12−x
20 maj 13:54
20 maj 13:55
antek: 
? nie rozumiem. taka zwykłą funkcję umiem rozwiązać ale tu w liczniku jest 2−x i nie wiem jak
się za to zabrać
20 maj 14:25
Eta:
| | 1 | | −1 | |
f(x)= |
| = |
| D= R\ {2} |
| | −(x−2) | | x−2 | |
| | −1 | |
Narysuj wykres g(x)= |
| |
| | x | |
i przesuń go w prawo o dwie jednostki o wektor u=[2,0]
20 maj 14:44