PILNE! pomocy! zadanie z parametrem
Igga: zbadaj liczbe rozwiazan w zaleznosci od wartosci parametru m
x2+mx+4=0
20 maj 13:35
Maslanek: Δ=m
2−16
Δ>0 ⇔ (m−4)(m+4) > 0 ⇔ m∊(−
∞,−4)∪(4,
∞).
Podobnie dalej
20 maj 13:38
picia:
Δ>0 2 rozwiazania
Δ=0 1 rozwiazanie
Δ<0 brak rozwiazan
20 maj 13:40
Igga: dzięki; D a możecie bardziej rozwinąć te 3 przypadki w zależności od delty(wraz z rysunkami)?
20 maj 14:04
Ajtek:
Tutaj nie trzeba robić rysunku. Maslanek i picia wszystko łądnie rozpisali.
20 maj 14:05
Maslanek: Trochę wyobraźni i stosowania własności
20 maj 14:09