matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
tryg
weronika:
sprawdź tożsamość:
tg x − sin x
1 − cos x =
tgx
20 maj 13:26
Krzysiek:
sinx
zacznij od prawej strony , rozbij na dwa ułamki i skorzystaj z tego, że: tgx=
cosx
20 maj 13:29
POKÓJ:
zacznij od prawej taka rada.
20 maj 13:29
picia:
sinx
rozbij ulamek na dwa i tgx=
cosx
20 maj 13:31