wyznacz a prostej zapisanej w postaci ogólnej:
maturezdajewsierpniuwilkuwdz: wyznacz a prostej zapisanej w postaci ogólnej:
3√5x−2√10y+11=0
19 maj 17:49
maturezdajewsierpniuwilkuwdz: jeszcze tylko:
√3x−3y−6=0
19 maj 17:50
maturezdajewsierpniuwilkuwdz: z góry dzięki
19 maj 17:50
maturezdajewsierpniuwilkuwdz: up
19 maj 17:56
picia: co za nick!
wyznacz y= i to co przy x to a
19 maj 17:59
maturezdajewsierpniuwilkuwdz: w tym pierwszym to wyjdzie
6√5040
19 maj 18:21
maturezdajewsierpniuwilkuwdz:
19 maj 18:25
maturezdajewsierpniuwilkuwdz: ?
19 maj 18:25
picia: prawie
jak usuwasz niewymiernosc to wystarczy przez √10 wymnozyc.ale jak juz masz tak to wyciagnij w
liczniku spod pierwiastka i skroc.
19 maj 18:25
picia: drugie dobrze
19 maj 18:28
maturezdajewsierpniuwilkuwdz:
19 maj 19:09
maturezdajewsierpniuwilkuwdz: ?
19 maj 19:09
picia: nie, nawet nie wiem skad Ci sie to wzielo.
√50=5√2
19 maj 20:15