matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Całka nieoznaczona
Ania:
Oblicz całkę nieoznaczoną
√
1−y
2
19 maj 16:04
Bezimienny:
http://www.wolframalpha.com/input/?i=antiderivative+sqrt%281-y%5E2%29
19 maj 17:10
Krzysiek:
lub przez części: u'=1 v=
√
1−y
2
19 maj 17:29